De online typecursus waar kinderen zelf voor gaan zitten

Nu ook beschikbaar voor scholen!

Cursussen Prijs per kind
10-25 stuks € 27,50
25-50 € 25
50-100 € 22,50
100-250 € 20
250-500 € 19, geen licentiekosten
>500 € 17,50, geen licentiekosten
Licentie kosten € 199

Offerte aanvragen

DuckTypen op school

Over de cursus

Over de cursus

Voor schoolopdrachten en de toekomst van leerlingen is een goede typevaardigheid haast onmisbaar. Daarom is het ook mogelijk voor scholen om DuckTypen te bestellen. De opdrachten in de cursus volgen een bestaande lesmethode met verschillende oefeningen: van losse toetsen tot meerdere rijen, tot opdrachten waarbij het hele toetsenbord wordt gebruikt. De verschillende oefeningen zijn gecombineerd met games, waardoor de typecursus tot het einde leuk blijft.

Tijdsduur

Tijdsduur

De online typecursus bestaat uit zes kranten met elk vijf artikelen, elk artikel bevat verschillende oefeningen. Bij het behalen van 9 oefeningen per week kan een leerling binnen 6 maanden de cursus afronden, dit is bij vijf maal per week oefenen 1 a 2 oefeningen per keer. De typecursus is geheel online, dus kinderen kunnen naast oefenen in de klas opdrachten meekrijgen voor thuis. Uiteraard kunt u de voortgang van de leerlingen bijhouden via het speciale dashboard voor leerkrachten. De totale cursus beslaat een jaar.

Advies op maat

Advies op maat

Voor scholen gelden voordelige tarieven. Bij 10 kinderen of meer geeft DuckTypen advies op maat over een optimale inpassing in uw lesprogramma. Interesse? Vraag dan een offerte aan. Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Dashboard

Dashboard

Bij DuckTypen kunt u als leerkracht de voortgang van uw leerlingen in de cursus volgen. Op het speciale dashboard voor leerkrachten ziet u waar uw leerlingen zijn, welke scores zij per level halen en met hoeveel aanslagen per minuut ze al kunnen typen. Ook kunt u vanuit dit dashboard motiverende berichten sturen en de resultaten delen met de ouders van de betreffende leerlingen.

Waarom blind typen

Snelheid

Snelheid

Blind typen helpt de leerling op weg in de 21e eeuw. In deze tijd zijn computers niet meer weg te denken en is blind en snel typen een belangrijke vaardigheid. Het scheelt simpelweg tijd.

Efficiëntie

Efficiëntie

Wanneer je typt zonder telkens naar het toetsenbord te hoeven kijken, is je werk sneller af. De focus ligt immers op de inhoud, niet op het toetsenbord. Dit zorgt voor een hogere concentratie, waardoor je meer kan doen in minder tijd, zonder te worden afgeleid door het toetsenbord.

Goede lichaamshouding

Goede lichaamshouding

Blind typen zorgt voor een goede lichaamshouding. De leerling hoeft niet meer voorover gebogen te zitten, op zoek naar de juiste toetsen. Daarnaast gebruikt hij of zij tien vingers, waardoor de kans op RSI afneemt.

“Mijn zoon vindt de cursus erg leuk. Hij wordt door de spellen getriggerd om zelf te gaan oefenen. En ondertussen leert hij typen. Een goede aanschaf!”

FRANK WESTHOF

De online typecursus waar kinderen zelf voor gaan zitten!

In de cursus werken de leerlingen mee als verslaggever van de Duckstadkrant. De oefeningen zijn gecombineerd met spellen, waardoor de typecursus tot het einde leuk blijft.

De online typecursus waar kinderen zelf voor gaan zitten!