Typevaardigheid

Een goede typevaardigheid is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Schoolopdrachten worden vrijwel altijd op de computer uitgewerkt. Het gaat hierbij om spreekbeurten en werkstukken op de basisschool, moeilijkere verslagen op de middelbare school en een scriptie in het hoger onderwijs. Daarom kunt u niet vroeg genoeg beginnen de typevaardigheid van uw kind te trainen. DuckTypen helpt hierbij. De cursus laat kinderen spelenderwijs blind typen.

Typevaardigheid verbeteren met DuckTypen

Betere schoolprestaties

Een goede typevaardigheid zorgt voor betere prestaties op school. Kinderen hoeven zich tijdens het maken van een opdracht niet telkens te richten op het toetsenbord. Dit zorgt ervoor dat zij sneller en efficiënter werken.

Lichaamshouding

Naast een snellere en efficiëntere manier van werken draagt blind typen bij aan een betere lichaamshouding. Bij het zoeken naar de juiste toetsen zitten kinderen veelal gebogen. Dit kan op latere leeftijd leiden tot rugklachten. Door de betere houding tijdens blind typen worden zulke klachten voorkomen.

Meer toetsaanslagen

Hoe beter de typevaardigheid van een kind, hoe meer toetsaanslagen hij of zij per minuut haalt. Naarmate een kind verder komt in de cursus neemt het aantal toetsaanslagen toe en kan hij of zij sneller werken. Benieuwd hoeveel toetsaanslagen uw kind haalt? Probeer dan de gratis proeflessen van DuckTypen!

Spelenderwijs leren

DuckTypen bestaat uit een combinatie van oefeningen en uitdagende spelletjes. Als reporter gaat de cursist aan de slag bij de Duckstadkrant. Elk spel levert Duckse Duiten op, waarmee de cursist accessoires kan kopen voor zijn of haar avatar. Dit en de combinatie van oefeningen en spelletjes houden kinderen gemotiveerd.