De vrolijkste online typecursus

cloud left
cloud right

In DuckTypen leert uw kind spelenderwijs blind typen, door als verslaggever mee te werken aan de Duckstadkrant. De oefeningen tijdens de cursus zijn gecombineerd met games, waardoor de typecursus tot het einde leuk blijft.

Cursus bestellen

Lesmethode online typecursus DuckTypen

Opbouw van de cursus

De cursus van DuckTypen bestaat uit zes kranten, met elk vijf artikelen. De opdrachten bij deze artikelen volgen een bestaande lesmethode met verschillende oefeningen: uw kind leert losse toetsen blind te vinden, gevolgd door opdrachten waarbij meerdere rijen en uiteindelijk het hele toetsenbord wordt gebruikt.

Opbouw van de cursus

Tijdsduur

De typecursus bestaat uit zes kranten met elk vijf artikelen en elk artikel bestaat uit een aantal spellen en leeroefeningen. Aangeraden wordt de cursus 30 minuten per dag te spelen, vijf keer per week. Bij het afronden van een a twee oefeningen per dag (9 per week) kan de cursus in vijf tot zes maanden worden afgerond. De licentie voor de cursus is een jaar geldig, waardoor uw kind op zijn of haar eigen tempo kan werken.

Tijdsduur

Duckse Duiten

Aan het begin van de cursus stelt uw kind een persoonlijke avatar samen. Na elk spel of elke oefening kunnen er Duckse Duiten worden verdiend. Hiermee kan de cursist in het warenhuis van Duckstad kleding kopen voor de avatar of accessoires voor zijn of haar huis. Hoe meer sterren uw kind na een leeroefening haalt, hoe meer Duckse Duiten er worden verdiend.

Duckse Duiten

Diploma

De cursist is geslaagd als de laatste van de zes kranten af is. Hij of zij ontvangt een online diploma, ondertekend door Donald Duck en meester Warbol. Zowel het diploma als de eerder geschreven artikelen en kranten kunnen door u worden afgedrukt.

Diploma

Motivatie en begeleiding

Begeleiding

Begeleiding

Om uw kind te blijven motiveren en zinvolle tips te geven, wordt uw kind gedurende de cursus begeleid door een persoonlijke mentor: meester Warbol. Hij geeft uitleg aan het begin van elk level en moedigt uw zoon of dochter aan met positief en stimulerend commentaar tijdens de cursus.

Dashboard

Dashboard

Als ouder kunt u tijdens de cursus de voortgang van uw kind volgen. In het speciale ouderdashboard ziet u waar uw kind zich in de cursus bevindt, welke scores hij of zij heeft behaald en met hoeveel aanslagen per minuut uw kind al kan typen. Zo ziet u precies welke progressie uw kind al heeft gemaakt! Vanuit dit dashboard kunt u ook motiverende berichtjes naar uw zoon of dochter sturen.

Motivatie

Motivatie

Een cursus volhouden is soms moeilijk voor kinderen. Daarom doet DuckTypen er alles aan om de online typecursus zo leuk mogelijk te maken. Zo kan uw kind zelf een avatar samenstellen waarmee hij of zij gaat spelen. Daarnaast verdient uw zoon of dochter Duckse Duiten voor extra spulletjes voor zijn of haar avatar. Er vallen extra Duiten te verdienen door drie keer per week in te loggen of spellen vaker te spelen.

“DuckTypen vinden wij goed. Onze dochter heeft telkens zin om aan de cursus te beginnen en wij zien haar vorderingen duidelijk.”

Annemieke Bitterling

Waarom blind typen

Snelheid

Snelheid

Blind typen helpt uw kind op weg in de 21e eeuw. In deze tijd zijn computers niet meer weg te denken en is blind en snel typen een belangrijke vaardigheid om mee te kunnen komen op school. Het scheelt simpelweg tijd als uw kind niet elke keer op het toetsenbord hoeft te kijken.

Efficiëntie

Efficiëntie

Wanneer je typt zonder telkens naar het toetsenbord te hoeven kijken, is je werk sneller af. De focus ligt immers op de inhoud, niet op het toetsenbord. Dit zorgt voor een hogere concentratie, waardoor uw kind meer kan doen in minder tijd, zonder te worden afgeleid door het toetsenbord.

Goede lichaamshouding

Goede lichaamshouding

Blind typen bevordert een goede lichaamshouding achter de computer. Uw zoon of dochter hoeft niet meer voorover gebogen te zitten, op zoek naar de juiste toetsen. Daarnaast is het doel van de cursus uw kind met tien vingers te laten typen, waardoor de kans op RSI afneemt.

Dyslexie

Geschikt voor kinderen met dyslexie

Geschikt voor kinderen met dyslexie

De dyslexie versie van DuckTypen is aangepast om de leesbaarheid te verbeteren, maar het game-element is behouden gebleven. Zo kan ook een kind met dyslexie spelenderwijs blind leren typen!

• Makkelijk leesbaar door dyslexie lettertype
• Duidelijke kleurcontrasten
• Uitgebreide introductie door Meester Warbol
• Audio-ondersteuning bij uitleg van de oefeningen

In het dashboard voor ouders kunt u deze versie heel gemakkelijk aanvinken.

Educatie en Fun. Bestel hier de cursus

In de cursus werkt uw kind mee als verslaggever van de Duckstadkrant. Games gecombineerd met leeroefeningen zorgen dat de typecursus tot het einde leuk blijft.

Bekijk alle DuckTypen aanbiedingen

En ontvang korting oplopend tot 27% op de allerleukste typecursus.

Lees meer