Komt u er niet uit?

Wat is DuckTypen?

DuckTypen is een online typecursus waarmee kinderen spelenderwijs blind leren typen. Fun en leren wisselen elkaar af waardoor uw kind gemotiveerd blijft de cursus te volgen. In totaal bestaat de cursus uit ruim 200 spelletjes en leeroefeningen! Het enige dat u voor deze cursus nodig heeft is een computer en een werkende internetverbinding. Zo kan uw kind thuis, op school of bij de oppas werken aan de cursus

Krijgt mijn kind een diploma na het succesvol afronden van de cursus?

Ja, zodra uw kind alle oefeningen en spelletjes van DuckTypen heeft voltooid, krijgt hij of zij een digitaal diploma. Dit diploma is voorzien van de naam van uw kind en is ondertekend door Donald Duck. U kunt het digitale diploma zelf printen. Heeft u een Premium- of Familypakket besteld, dan ontvangt u ook een gepersonaliseerde Donald Duck en wordt het diploma thuisgestuurd. Binnen drie weken heeft u deze in huis.

Wat kan ik van de cursus verwachten?

DuckTypen combineert oefeningen met verschillende, uitdagende spelletjes. Het spelelement maakt de cursus verrassend en motiveert kinderen te blijven spelen. De cursus is opgezet in samenwerking met erkende typedocenten en volgt een beproefde methodiek. Kinderen leren eerst losse letters en leestekens, waarna deze letters letterlijk door elkaar worden gehusseld. De nadruk ligt hierbij op de plaatsing van de handen van het kind op de verschillende letters en tekens op het toetsenbord. In een later stadium worden volledige woorden en zinnen getypt waarmee u kind artikelen schrijft voor de Duckstadkrant. Op basis van nauwkeurigheid en snelheid worden de typevaardigheden getoetst. In het ouderdashboard ziet u precies wat er in elk level van de cursist wordt gevraagd.

Hoe lang doet mijn kind over de typecursus?

DuckTypen raadt aan dat uw kind vijf keer per week een half uurtje oefent. Zo bouwt de cursist een goede typevaardigheid op en blijft het geleerde goed hangen. Als uw kind daarbij drie tot vier oefeningen succesvol afrondt per half uur, dan kan hij of zij de cursus in drie maanden halen. Oefeningen zijn tot een jaar na het beginnen van de cursus te gebruiken. De geldigheid van de licentie is terug te vinden in uw ouderdashboard.
De tijd die uw kind nodig heeft om de cursus af te ronden kan per kind verschillen. Sommige kinderen kunnen, ook bij veel oefenen, wat langer of juist minder tijd nodig hebben om de artikelen af te ronden. U kunt indien gewenst het niveau van de cursus op moeilijker of makkelijker zetten in het ouderdashboard, of de dyslexieversie aan zetten.

Wordt mijn kind gedurende de cursus begeleid?

Bij elke oefening en elk spelletje geeft Meester Warbol een duidelijke uitleg. Meester Warbol spoort uw kind daarbij voortdurend aan met de cursus door te gaan.

Hoe kan ik de voortgang van mijn kind volgen?

Iedere ouder heeft bij DuckTypen toegang tot een uniek ouderdashboard. Hier kunt u de voortgang van uw kind volgen en motiverende berichtjes sturen.

Is DuckTypen geschikt voor dyslectici?

Ja, DuckTypen is geschikt voor kinderen met dyslexie. DuckTypen staat standaard ingesteld op de reguliere variant. Heeft uw zoon of dochter leesproblemen, dan kunt u via het ouderdashboard de cursus gemakkelijk omzetten naar de dyslexievariant. De dyslexieversie zorgt ervoor dat er een wit vlak achter de toetsen verschijnt en laat de toetsen minder snel en tegelijk in beeld komen. Ook kan hier de moeilijkheid aangepast worden.

Is het mogelijk extra te oefenen?

Alle behaalde levels kunnen opnieuw worden gespeeld in 'Mijn kranten'. Zo kan uw kind zijn of haar highscores wellicht blijven verbeteren. Dit kan een extra stimulans zijn. Om verder te gaan met de cursus gaat uw kind terug naar 'De redactie'.

Uit hoeveel lessen bestaat de cursus?

De cursus van DuckTypen is opgebouwd uit zes kranten die de cursist moet maken. Elke krant bestaat weer uit vijf verschillende artikelen die opgebouwd zijn uit leeroefeningen en een spelletje. Vervolgens wordt elke krant afgesloten met een platte-tekst oefening. Na de zesde krant is de cursus afgerond en is het diploma behaald.

Kan ik het niveau van de cursus aanpassen?

De cursus staat standaard ingesteld op een gemiddeld niveau. Is dit niveau te moeilijk of te makkelijk voor uw kind? Dan past u dit eenvoudig in het ouderdashboard aan: ga naar de cursist en klik op het tabje ‘Niveau’. Onderaan klikt u op ‘Wijzigen’, waar u kunt kiezen voor makkelijk, gemiddeld of moeilijk. U kunt eventueel ook de dyslexieversie aanzetten.

Voor welke leeftijd is DuckTypen geschikt?

DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar en kan in principe door iedereen (ook volwassenen) gevolgd worden. Wilt u weten of DuckTypen geschikt is voor uw zoon of dochter? Speel dan hier een gratis proefles.

Hoe bestel ik DuckTypen?

Ga op deze website naar ‘Prijzen’ en druk op de knop ‘Cursus bestellen’. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld en de betaling heeft afgerond heeft u direct een ouderaccount. Hierin kunt u samen met uw kind een account aanmaken en meteen starten met de cursus. Bestelt u DuckTypen samen met een abonnement op Donald Duck weekblad? Dan ontvangt u uiterlijk drie weken na afsluiten een activatiecode waarmee u een ouderaccount kunt aanmaken.

Hoe werkt de abonneekorting?

Als abonnee van Donald Duck Weekblad, krijgt u altijd 25% korting op de typecursus DuckTypen. Deze korting wordt verrekend op basis van uw adresgegevens, nadat u ‘Ik ben abonnee’ aanvinkt in de stap ‘Betaling’. U hoeft dus geen kortingscode in te vullen. De abonneekorting kan niet worden gecombineerd met eventuele andere kortingsacties. U ontvangt als abonnee altijd de hoogste korting.

Hoe kan ik betalen?

Op DuckTypen.nl kunt u via iDeal betalen. U maakt daarmee het hele bedrag in één keer over. Zo kunt u direct een account aanmaken voor uw kind(eren) en krijgt u toegang tot de cursus van DuckTypen. Het is niet mogelijk in termijnen te betalen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben?

Als u geen gebruik wilt maken van DuckTypen en nog niet met de cursus bent begonnen, dan kunt u binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Valt de opzegging buiten deze termijn of bent u al met de cursus begonnen, dan kijken we in detail naar wat er aan de hand is en wat we eventueel kunnen bieden.

Ik heb mijn inloggegevens voor Ducktypen nog niet ontvangen, maar ik heb al wel betaald. Kan ik deze gegevens alsnog ontvangen?

Als u uw cursus heeft aangevraagd via www.DuckTypen.nl heeft u bij het aanvragen automatisch een ouderaccount aangemaakt. U kunt hier inloggen. U kunt dan via ‘Cursist koppelen’ een account aanmaken waarmee uw kind de cursus kan beginnen. Als u DuckTypen via een ander kanaal besteld heeft ontvangt u binnen uiterlijk drie weken na betaling een activatiecoupon via email of post waarmee u een ouderaccount kan aanmaken.

Ik wil graag een typecursus voor 2 kinderen uit mijn gezin bestellen. Wat is het verschil tussen 2x Premium of Family?

Het Premium starterspakket bevat onder andere een kaart met beste typehouding en vingerpositie, toetsenbordstickers, een naambordje, perskaart en informatie voor ouders. En niet te vergeten wat leesvoer om even lekker te Donald Ducken. In het meest voordelige family starterspakket zit alles uit het premium pakket waarvan sommige producten zoals het naambordje, perskaart en toetsenbordstickers 2x. Wil je per kind het hele pakket compleet (met de informatie en de extraatjes dubbel) dan raden we aan 2x Premium starterspakket aan te schaffen.

Wanneer ontvang ik de extra’s bij het Premium pakket?

Heeft u een Premium- of Familypakket afgesloten? Dan krijgt u een aantal extra’s thuisgestuurd. Na ontvangst van de betaling ontvangt u de starterskit. Heeft uw kind de cursus succesvol afgerond, dan krijgt hij of zij het diploma en een gepersonaliseerde Donald Duck thuisgestuurd. Binnen drie weken heeft u deze in huis.

Wat heb ik nodig om DuckTypen te spelen?

Voor DuckTypen heeft u een computer nodig met internetverbinding en een QWERTY-toetsenbord. Een tablet werkt helaas niet.

Om DuckTypen goed te kunnen spelen heeft u als besturingssysteem minimaal Windows 7 of Mac OS 10.9 nodig.

De volgende browserversies zijn minimaal geschikt voor DuckTypen: Chrome versie 50
Firefox versie 50
Opera versie 40
Microsoft Edge 13
Safari 9
Google Chrome

Is het mogelijk meerdere accounts aan te maken?

Ja. Wanneer u zich voor het eerst registreert en een typecursus afneemt, kunt u daarna als ouder in het speciale ouderdashboard inloggen. Hier kunt u extra cursussen bestellen. Deze worden dan direct aan uw bestaande account toegevoegd.

Kan iemand anders ook meedoen op mijn account?

Nee, de typecursus volgt een leercurve. DuckTypen houdt bij waar en op welk niveau uw kind zich in de cursus bevindt. Het is dus strikt persoonlijk.

Ik heb problemen met DuckTypen

Voldoet uw besturingssysteem en browser aan de eisen?
Bekijk deze bij 'Wat heb ik nodig om DuckTypen te spelen?'

Of probeer een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome Tips: Heeft u een internetfilter of firewall? Geef dan goedkeuring voor www.DuckTypen.nl . Als deze staat geblokkeerd, dan werkt de cursus niet naar behoren.
Gebruikt u de browser Safari en speelt het geluid niet af of laadt de game niet? In Safari kunt u het afspelen van geluid moeten aanzetten. Dat kunt u als volgt doen: https://support.apple.com/nl-nl/guide/safari/stop-autoplay-videos-ibrw29c6ecf8. Kies voor ‘Sta automatisch afspelen van alles toe’.

Is de Caps Lock toets aangezet? Deze zorgt ervoor dat toetsen niet goed herkend worden. Zorg dat de Caps Lock toets UIT staat
Staan er andere programma's aan tijdens het DuckTypen? Dit kunt u zien in Taakbeheer. Als andere programma's dan de browser die u gebruikt actief is, sluit ze dan af. Heeft de computer een touch-screen besturing? Gebruik deze niet of schakel het uit. Of heeft u een laptop met touch-screenbesturing? Annraking zorgt voor pauzering of vastlopen van de cursus. Zorg dat uw kind niet per ongeluk de touchscreen aanraakt, of schakel het touchpad uit.
Heeft u een stabiele internetverbinding? Wij raden aan bij WIFI om gebruik te maken van een vaste kabelaansluiting die de computer met het internet verbindt.
Controleer de toetsenbordinstelling; deze moet op Verenigde Staten staan. Heeft de cursist een level gehaald maar kun je het nieuwe level niet openen?
Ga naar de Redactie en klik op 'Start het spel'. Nieuwe levels kun je alleen via de Redactie openen.

Is uw kind in krant 4 of 5, dan moet de Backspace toets gebruikt worden om een fout te herstellen. Is er een fout gemaakt, toets Backspace is en daarna de juiste toets.

Wachtwoord vergeten/wijzigen

Kunt u niet meer inloggen? Klik op deze pagina op ‘Wachtwoord vergeten’, u ontvangt dan een email waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Als uw kind zijn of haar wachtwoord is vergeten dan kunt u in uw ouderaccount inloggen en via het ouderdashboard het wachtwoord van de cursist aanpassen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Onze klantenservice staat per e-mail voor u klaar! Neem contact op

Wat is DuckTypen?

DuckTypen is een online typecursus waarmee kinderen spelenderwijs blind leren typen. Fun en leren wisselen elkaar af waardoor uw kind gemotiveerd blijft de cursus te volgen. In totaal bestaat de cursus uit ruim 200 spelletjes en leeroefeningen! Het enige dat u voor deze cursus nodig heeft is een computer en een werkende internetverbinding. Zo kan uw kind thuis, op school of bij de oppas werken aan de cursus

Krijgt mijn kind een diploma na het succesvol afronden van de cursus?

Ja, zodra uw kind alle oefeningen en spelletjes van DuckTypen heeft voltooid, krijgt hij of zij een digitaal diploma. Dit diploma is voorzien van de naam van uw kind en is ondertekend door Donald Duck. U kunt het digitale diploma zelf printen. Heeft u een Premium- of Familypakket besteld, dan ontvangt u ook een gepersonaliseerde Donald Duck en wordt het diploma thuisgestuurd. Binnen drie weken heeft u deze in huis.

Wat kan ik van de cursus verwachten?

DuckTypen combineert oefeningen met verschillende, uitdagende spelletjes. Het spelelement maakt de cursus verrassend en motiveert kinderen te blijven spelen. De cursus is opgezet in samenwerking met erkende typedocenten en volgt een beproefde methodiek. Kinderen leren eerst losse letters en leestekens, waarna deze letters letterlijk door elkaar worden gehusseld. De nadruk ligt hierbij op de plaatsing van de handen van het kind op de verschillende letters en tekens op het toetsenbord. In een later stadium worden volledige woorden en zinnen getypt waarmee u kind artikelen schrijft voor de Duckstadkrant. Op basis van nauwkeurigheid en snelheid worden de typevaardigheden getoetst. In het ouderdashboard ziet u precies wat er in elk level van de cursist wordt gevraagd.

Hoe lang doet mijn kind over de typecursus?

DuckTypen raadt aan dat uw kind vijf keer per week een half uurtje oefent. Zo bouwt de cursist een goede typevaardigheid op en blijft het geleerde goed hangen. Als uw kind daarbij drie tot vier oefeningen succesvol afrondt per half uur, dan kan hij of zij de cursus in drie maanden halen. Oefeningen zijn tot een jaar na het beginnen van de cursus te gebruiken. De geldigheid van de licentie is terug te vinden in uw ouderdashboard.
De tijd die uw kind nodig heeft om de cursus af te ronden kan per kind verschillen. Sommige kinderen kunnen, ook bij veel oefenen, wat langer of juist minder tijd nodig hebben om de artikelen af te ronden. U kunt indien gewenst het niveau van de cursus op moeilijker of makkelijker zetten in het ouderdashboard, of de dyslexieversie aan zetten.

Wordt mijn kind gedurende de cursus begeleid?

Bij elke oefening en elk spelletje geeft Meester Warbol een duidelijke uitleg. Meester Warbol spoort uw kind daarbij voortdurend aan met de cursus door te gaan.

Hoe kan ik de voortgang van mijn kind volgen?

Iedere ouder heeft bij DuckTypen toegang tot een uniek ouderdashboard. Hier kunt u de voortgang van uw kind volgen en motiverende berichtjes sturen.

Is DuckTypen geschikt voor dyslectici?

Ja, DuckTypen is geschikt voor kinderen met dyslexie. DuckTypen staat standaard ingesteld op de reguliere variant. Heeft uw zoon of dochter leesproblemen, dan kunt u via het ouderdashboard de cursus gemakkelijk omzetten naar de dyslexievariant. De dyslexieversie zorgt ervoor dat er een wit vlak achter de toetsen verschijnt en laat de toetsen minder snel en tegelijk in beeld komen. Ook kan hier de moeilijkheid aangepast worden.

Is het mogelijk extra te oefenen?

Alle behaalde levels kunnen opnieuw worden gespeeld in 'Mijn kranten'. Zo kan uw kind zijn of haar highscores wellicht blijven verbeteren. Dit kan een extra stimulans zijn. Om verder te gaan met de cursus gaat uw kind terug naar 'De redactie'.

Uit hoeveel lessen bestaat de cursus?

De cursus van DuckTypen is opgebouwd uit zes kranten die de cursist moet maken. Elke krant bestaat weer uit vijf verschillende artikelen die opgebouwd zijn uit leeroefeningen en een spelletje. Vervolgens wordt elke krant afgesloten met een platte-tekst oefening. Na de zesde krant is de cursus afgerond en is het diploma behaald.

Kan ik het niveau van de cursus aanpassen?

De cursus staat standaard ingesteld op een gemiddeld niveau. Is dit niveau te moeilijk of te makkelijk voor uw kind? Dan past u dit eenvoudig in het ouderdashboard aan: ga naar de cursist en klik op het tabje ‘Niveau’. Onderaan klikt u op ‘Wijzigen’, waar u kunt kiezen voor makkelijk, gemiddeld of moeilijk. U kunt eventueel ook de dyslexieversie aanzetten.

Voor welke leeftijd is DuckTypen geschikt?

DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar en kan in principe door iedereen (ook volwassenen) gevolgd worden. Wilt u weten of DuckTypen geschikt is voor uw zoon of dochter? Speel dan hier een gratis proefles.

Hoe bestel ik DuckTypen?

Ga op deze website naar ‘Prijzen’ en druk op de knop ‘Cursus bestellen’. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld en de betaling heeft afgerond heeft u direct een ouderaccount. Hierin kunt u samen met uw kind een account aanmaken en meteen starten met de cursus. Bestelt u DuckTypen samen met een abonnement op Donald Duck weekblad? Dan ontvangt u uiterlijk drie weken na afsluiten een activatiecode waarmee u een ouderaccount kunt aanmaken.

Hoe werkt de abonneekorting?

Als abonnee van Donald Duck Weekblad, krijgt u altijd 25% korting op de typecursus DuckTypen. Deze korting wordt verrekend op basis van uw adresgegevens, nadat u ‘Ik ben abonnee’ aanvinkt in de stap ‘Betaling’. U hoeft dus geen kortingscode in te vullen. De abonneekorting kan niet worden gecombineerd met eventuele andere kortingsacties. U ontvangt als abonnee altijd de hoogste korting.

Hoe kan ik betalen?

Op DuckTypen.nl kunt u via iDeal betalen. U maakt daarmee het hele bedrag in één keer over. Zo kunt u direct een account aanmaken voor uw kind(eren) en krijgt u toegang tot de cursus van DuckTypen. Het is niet mogelijk in termijnen te betalen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben?

Als u geen gebruik wilt maken van DuckTypen en nog niet met de cursus bent begonnen, dan kunt u binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Valt de opzegging buiten deze termijn of bent u al met de cursus begonnen, dan kijken we in detail naar wat er aan de hand is en wat we eventueel kunnen bieden.

Ik heb mijn inloggegevens voor Ducktypen nog niet ontvangen, maar ik heb al wel betaald. Kan ik deze gegevens alsnog ontvangen?

Als u uw cursus heeft aangevraagd via www.DuckTypen.nl heeft u bij het aanvragen automatisch een ouderaccount aangemaakt. U kunt hier inloggen. U kunt dan via ‘Cursist koppelen’ een account aanmaken waarmee uw kind de cursus kan beginnen. Als u DuckTypen via een ander kanaal besteld heeft ontvangt u binnen uiterlijk drie weken na betaling een activatiecoupon via email of post waarmee u een ouderaccount kan aanmaken.

Ik wil graag een typecursus voor 2 kinderen uit mijn gezin bestellen. Wat is het verschil tussen 2x Premium of Family?

Het Premium starterspakket bevat onder andere een kaart met beste typehouding en vingerpositie, toetsenbordstickers, een naambordje, perskaart en informatie voor ouders. En niet te vergeten wat leesvoer om even lekker te Donald Ducken. In het meest voordelige family starterspakket zit alles uit het premium pakket waarvan sommige producten zoals het naambordje, perskaart en toetsenbordstickers 2x. Wil je per kind het hele pakket compleet (met de informatie en de extraatjes dubbel) dan raden we aan 2x Premium starterspakket aan te schaffen.

Wanneer ontvang ik de extra’s bij het Premium pakket?

Heeft u een Premium- of Familypakket afgesloten? Dan krijgt u een aantal extra’s thuisgestuurd. Na ontvangst van de betaling ontvangt u de starterskit. Heeft uw kind de cursus succesvol afgerond, dan krijgt hij of zij het diploma en een gepersonaliseerde Donald Duck thuisgestuurd. Binnen drie weken heeft u deze in huis.

Wat heb ik nodig om DuckTypen te spelen?

Voor DuckTypen heeft u een computer nodig met internetverbinding en een QWERTY-toetsenbord. Een tablet werkt helaas niet.

Om DuckTypen goed te kunnen spelen heeft u als besturingssysteem minimaal Windows 7 of Mac OS 10.9 nodig.

De volgende browserversies zijn minimaal geschikt voor DuckTypen: Chrome versie 50
Firefox versie 50
Opera versie 40
Microsoft Edge 13
Safari 9
Google Chrome

Is het mogelijk meerdere accounts aan te maken?

Ja. Wanneer u zich voor het eerst registreert en een typecursus afneemt, kunt u daarna als ouder in het speciale ouderdashboard inloggen. Hier kunt u extra cursussen bestellen. Deze worden dan direct aan uw bestaande account toegevoegd.

Kan iemand anders ook meedoen op mijn account?

Nee, de typecursus volgt een leercurve. DuckTypen houdt bij waar en op welk niveau uw kind zich in de cursus bevindt. Het is dus strikt persoonlijk.

Ik heb problemen met DuckTypen

Voldoet uw besturingssysteem en browser aan de eisen?
Bekijk deze bij 'Wat heb ik nodig om DuckTypen te spelen?'

Of probeer een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome Tips: Heeft u een internetfilter of firewall? Geef dan goedkeuring voor www.DuckTypen.nl . Als deze staat geblokkeerd, dan werkt de cursus niet naar behoren.
Gebruikt u de browser Safari en speelt het geluid niet af of laadt de game niet? In Safari kunt u het afspelen van geluid moeten aanzetten. Dat kunt u als volgt doen: https://support.apple.com/nl-nl/guide/safari/stop-autoplay-videos-ibrw29c6ecf8. Kies voor ‘Sta automatisch afspelen van alles toe’.

Is de Caps Lock toets aangezet? Deze zorgt ervoor dat toetsen niet goed herkend worden. Zorg dat de Caps Lock toets UIT staat
Staan er andere programma's aan tijdens het DuckTypen? Dit kunt u zien in Taakbeheer. Als andere programma's dan de browser die u gebruikt actief is, sluit ze dan af. Heeft de computer een touch-screen besturing? Gebruik deze niet of schakel het uit. Of heeft u een laptop met touch-screenbesturing? Annraking zorgt voor pauzering of vastlopen van de cursus. Zorg dat uw kind niet per ongeluk de touchscreen aanraakt, of schakel het touchpad uit.
Heeft u een stabiele internetverbinding? Wij raden aan bij WIFI om gebruik te maken van een vaste kabelaansluiting die de computer met het internet verbindt.
Controleer de toetsenbordinstelling; deze moet op Verenigde Staten staan. Heeft de cursist een level gehaald maar kun je het nieuwe level niet openen?
Ga naar de Redactie en klik op 'Start het spel'. Nieuwe levels kun je alleen via de Redactie openen.

Is uw kind in krant 4 of 5, dan moet de Backspace toets gebruikt worden om een fout te herstellen. Is er een fout gemaakt, toets Backspace is en daarna de juiste toets.

Wachtwoord vergeten/wijzigen

Kunt u niet meer inloggen? Klik op deze pagina op ‘Wachtwoord vergeten’, u ontvangt dan een email waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Als uw kind zijn of haar wachtwoord is vergeten dan kunt u in uw ouderaccount inloggen en via het ouderdashboard het wachtwoord van de cursist aanpassen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Onze klantenservice staat per e-mail voor u klaar! Neem contact op