Online typeles

Een online typeles saai? Tijdens de cursus van DuckTypen verveelt een kind zich geen moment! In de cursus van DuckTypen worden spelletjes gecombineerd met leeroefeningen, zodat hij of zij spelenderwijs blind en snel leert typen. Dit is niet alleen handig thuis, maar ook op school! Word uw kind de nieuwe reporter van de Duckstadkrant?

Blind leren typen met DuckTypen

Wat is DuckTypen?

In de cursus van DuckTypen leert de cursist blind typen, door eerst een spelletje te spelen en daarop aansluitend een leeroefening uit te voeren. Zo blijft de cursus leuk en hij of zij gemotiveerd! Zo blijft de cursus leuk en hij of zij gemotiveerd! Tijdens de cursus komen de bekende figuren uit Donald Duck Weekblad telkens naar voren, zodat het kind al snel vertrouwd raakt met de cursus. De cursus is op elke computer met internetverbinding te gebruiken. Zo kan hij of zij thuis, op school of bij de oppas werken aan de typecursus.

Lichaamshouding

DuckTypen streeft naar een goede lichaamshouding tijdens het typen. Zoeken naar de juiste toetsen zorgt er veelal voor dat het kind voorover gebogen zit. Dit kan op latere leeftijd rugklachten veroorzaken.

Opbouw cursus

De cursus van DuckTypen is opgebouwd uit zes kranten, met elk vijf artikelen. De opdrachten bestaan uit een spelletje en een leeroefening. Na de zesde krant is de cursus afgerond. Op een gemiddeld niveau duurt dit vijf tot zes maanden. Een cursus is tot een jaar na aanschaf geldig, dus het kind hoeft geen haast te maken tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Begeleiding

Tijdens de cursus wordt het kind bij elk spel en tijdens elke leeroefening begeleid door meester Warbol, die handige tips en een uitgebreide uitleg geeft. Daarnaast is het als ouder mogelijk de prestaties van de cursist te volgen.