Groep 8

De overgang naar de middelbare school staat voor de deur. Leerlingen in groep 8 moeten steeds informatievere werkstukken, spreekbeurten en boekverslagen kunnen maken. Het is daarom belangrijk dat leerlingen snel kunnen typen. Zo ligt de focus van de leerling op de inhoud, in plaats van op het toetsenbord. Om leerlingen hierbij te helpen, biedt DuckWise, een samenwerking van Sanoma en The Walt Disney Company, DuckTypen aan groep 8 van basisscholen aan.

Met DuckTypen leren kinderen uit groep 8 spelenderwijs blind typen! Daarnaast streeft DuckTypen naar een goede lichaamshouding tijdens het werken.

Voordelen DuckTypen voor groep 8

Het maken van een werkstuk of boekbespreking kan een leerling veel tijd kosten. Blind typen kan dit vergemakkelijken, omdat de leerling zijn of haar focus leggen op de inhoud van de opdracht kan leggen, in plaats van op het toetsenbord. Dit zorgt weer voor een hogere concentratie, waardoor hij of zij meer en beter werk kan leveren, in minder tijd!

Daarnaast draagt DuckTypen bij aan een verbeterde lichaamshouding. Als een leerling telkens naar de juiste toetsen moet zoeken, zit hij of zij tijdens het werk meer voorover gebogen. Een dergelijke, slechte houding kan later rugklachten veroorzaken.

Om de cursus leuk te houden en leerlingen te blijven motiveren, leert DuckWise kinderen spelenderwijs blind typen. De cursus bevat een combinatie van uitdagende spelletjes en leeroefeningen, waarbij de leerling steeds wordt begeleid door meester Warbol.

Leerlingen uit groep 8 volgen

Via het speciale docentendashboard kunt u als leerkracht uw leerlingen uit groep 8 volgen. In dit dashboard ziet u waar de leerlingen zich in de cursus bevindt, welke scores hij of zij heeft behaald en met hoeveel aanslagen per minuut de leerling al kan typen. Zo weet u precies hoe uw leerlingen presteren!