Groep 6

Van leerlingen in groep 6 van de basisschool wordt verwacht dat zij een werkstuk van een behoorlijk niveau kunnen maken. Daarbij moeten zij in groep 6 een boekbespreking kunnen schrijven en presenteren. Het is daarom belangrijk dat leerlingen snel kunnen typen. Zo ligt de focus van de leerling op de inhoud, in plaats van op het toetsenbord. Om hierbij te helpen, biedt DuckWise, een samenwerking van Sanoma en The Walt Disney Company, DuckTypen aan groep 6 van basisscholen aan.

DuckTypen bevat alles om leerlingen uit groep 6 spelenderwijs blind te leren typen! Blind typen is niet het enige doel van DuckTypen: de cursus streeft ook naar een goede lichaamshouding tijdens het typen en een efficiënte manier van werken.

Voordelen DuckTypen voor groep 6

Het maken van een werkstuk of boekbespreking kan een leerling veel tijd kosten, zeker als hij of zij telkens zoekt naar de juiste toetsen. Blind typen zorgt dat een leerling zijn of haar focus kan leggen op de inhoud van de opdracht, in plaats van op het toetsenbord. Dit zorgt weer voor een hogere concentratie bij de leerling, waardoor hij of zij meer en beter werk kan leveren, in minder tijd!

Daarnaast draagt DuckTypen bij aan een goede lichaamshouding van de leerling. Als een leerling telkens naar de juiste toetsen moet zoeken, zit hij of zij tijdens het werk meer voorover gebogen. Een dergelijke, slechte houding kan later rugklachten veroorzaken.

Om kinderen tijdens de cursus te blijven motiveren, leert DuckWise kinderen spelenderwijs blind typen. De cursus bevat een combinatie van spelletjes en leeroefeningen waarbij de leerling steeds wordt begeleid door meester Warbol.

Leerlingen uit groep 6 volgen

Als leerkracht van groep 6 kunt u via het speciale dashboard de voortgang van uw leerlingen uit groep 6 volgen. In het speciale docentendashboard ziet u waar de leerling zich in de cursus bevindt, welke scores hij of zij heeft behaald en met hoeveel aanslagen per minuut de leerling al kan typen. Zo weet u precies hoe uw leerlingen presteren!