Groep 5

In groep 5 van de basisschool maken leerlingen kennis met opdrachten als een werkstuk of spreekbeurt. Des te belangrijker dat leerlingen snel en blind kunnen typen. De focus van de leerling ligt zo meer op de inhoud dan op het toetsenbord. Daarbij is blind typen ook voor de toekomst van de leerling essentieel. Om deze reden heeft DuckWise, een samenwerking van Sanoma en The Walt Disney Company, gekozen DuckTypen ook aan groep 5 aan te bieden.

DuckTypen bevat alles om leerlingen spelenderwijs blind te leren typen! Blind typen is niet het enige doel van DuckTypen: de cursus streeft ook naareen goede lichaamshouding tijdens het typen en een efficiënte manier van werken.

Voordelen DuckTypen voor groep 5

Het maken van een werkstuk of spreekbeurt kan een leerling veel tijd kosten, zeker als hij of zij telkens op zoek moet naar de juiste toetsen. Blind typen zorgt dat de focus op de inhoud ligt, in plaats van op het toetsenbord. Dit zorgt weer voor een hogere concentratie bij de leerling, waardoor hij of zij meer kan doen in minder tijd.

Een goede lichaamshouding achter de computer is belangrijk. Zo kunnen rugklachten als gevolg van een slechte houding op latere leeftijd worden voorkomen. Wanneer een leerling blind kan typen, hoeft hij of zij niet langer voorover gebogen te zitten, op zoek naar de juiste toetsen.

Doordat DuckTypen leerlingen spelenderwijs laat leren, blijven leerlingen gemotiveerd door te gaan, wat de resultaten bevordert. In de cursus worden spelletjes en leeroefeningen met elkaar gecombineerd, waarbij meester Warbol de leerling altijd begeleidt.

Leerlingen uit groep 5 volgen

Als leerkracht van groep 5 kunt u via het speciale dashboard de voortgang van uw leerlingen uit groep 5 volgen. In het speciale docentendashboard ziet u waar de leerling zich in de cursus bevindt, welke scores hij of zij heeft behaald en met hoeveel aanslagen per minuut de leerling al kan typen. Zo ziet u direct welke leerlingen veel of juist te weinig progressie boeken.