Basisschool

Een goede typevaardigheid is in de 21e eeuw bijna onmisbaar. Op school komt het veel aan bod, bij opdrachten als een werkstuk of spreekbeurt. Daarom heeft DuckWise, een samenwerking van Sanoma en The Walt Disney Company, gekozen om DuckTypen op basisscholen aan te bieden. DuckTypen bevat namelijk alles om leerlingen spelenderwijs blind te leren typen! Doel van DuckTypen is, naast blind typen, het bevorderen van een goede lichaamshouding en een efficiënte manier van werken.

Voordelen DuckTypen voor basisschool

Spelenderwijs leren

DuckTypen laat leerlingen spelenderwijs leren, door spelletjes en leeroefeningen met elkaar te combineren. De spelletjes motiveren leerlingen door te blijven gaan, wat de resultaten bevordert.

Efficiëntie en snelheid

Het maken van een werkstuk of spreekbeurt kan een leerling veel tijd kosten, zeker als hij of zij telkens op zoek moet naar de juiste toetsen. Blind typen zorgt ervoor dat de focus op de inhoud ligt, in plaats van op het toetsenbord. Dit zorgt weer voor een hogere concentratie bij de leerling, waardoor hij of zij meer kan doen in minder tijd.

Lichaamshouding

Met blind typen kunt u als basisschool een goede lichaamshouding achter de computer bevorderen. Een leerling hoeft namelijk niet langer voorover gebogen te zitten, op zoek naar de juiste toetsen. Daarbij is het doel van de cursus Ducktypen de leerling met tien vingers te laten typen, waardoor de kans op RSI afneemt.

Leerlingen volgen

DuckTypen biedt een speciaal dashboard voor leerkrachten, waarin het mogelijk is de voortgang van leerlingen te volgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk te zien welke scores en hoeveel aanslagen per minuut leerlingen in een level halen. Vanuit het dashboard kunt u resultaten direct met ouders delen.

Overzicht per groep

Groep 5

Groep 6

Groep 7

Groep 8