Spelletjes

Leer spelenderwijs typen! Duckstad is namelijk op zoek naar een journalist als jij! Met DuckTypen leer je razendsnel typen én speel je tegelijkertijd de leukste games met je favoriete stripfiguren uit Duckstad.

Elk spel dat je speelt, is nieuw. Zo blijft het typen leuk! En voor je het weet, versla je het nieuws uit Duckstad supersnel.

Samen met Donald Duck en Katrien begin je bij de basis: leer verschillende letters, woorden en volledige zinnen typen. Daarna duik je in de leestekens op het toetsenbord. Zo kun jij aan het eind van de cursus razendsnel en foutloos teksten typen.

Schrijf je eigen artikelen voor de Duckstadkrant

Na de oefeningen begint het echte werk: artikelen schrijven voor de Duckstadkrant. En jij bepaalt de inhoud! Schrijf over Dagobert Ducks grote deal met de maharadja van Biljoenistan, de avonturen van de Jonge Woudlopers of die oh zo spannende vergadering van de Damesclub.

Voor elke krant schrijf je vijf artikelen. Deze worden per artikel moeilijker, maar dat is door de spelletjes voor jou geen probleem!

Tips van meester Warbol

Tijdens het typen krijg je hulp van meester Warbol. Hij is jouw persoonlijke mentor bij DuckTypen en geeft je bij elke Duckstadkrant tips en uitleg. Zo word je nog beter!

Vijftien spannende avonturen

In de cursus DuckTypen stel je zes kranten samen, met elk vijf verschillende artikelen. Per artikel speel je een spannend spel, gevolgd door een type-oefening. Lukt het jou alle kranten te maken?