Oefenen

De typeles van DuckTypen bestaat uit uitdagende spelletjes voor de cursist en interessante leeroefeningen. Deze leeroefeningen beginnen bij de basis van blind typen en zijn voor iedereen goed uit te voeren, zonder dat enige basiskennis is vereist. Aan het begin van de cursus start de cursist als journalist bij de Duckstadkrant. Tijdens de eerste oefeningen leert de cursist een aantal letters blind typen, gevolgd door losse woorden en uiteindelijk hele zinnen. Na elke goed uitgevoerde oefening mag de cursist naar een volgend level. Het doel van elke oefening is het schrijven van een artikel voor de Duckstadkrant.

Begeleiding tijdens de oefeningen

Tijdens de typecursus wordt de cursist begeleid door meester Warbol, die elke oefening op een heldere manier uitlegt. Het is ook mogelijk de oefeningen na afloop nog eens te proberen. Haast is niet nodig; elke oefening kan tijdelijk worden gestopt, voor een bezoek aan het toilet, wat drinken, etc. Zo gaat de cursist op een rustige manier door de oefeningen van de typecursus heen. En als de cursist de typeles van DuckTypen weer opstart, kan hij of zij de oefening voortzetten op het punt waar deze was gestopt.

Oefenen uitvoeren met dyslexie

De oefeningen van de speciale dyslexie-versie van de typecursus van DuckTypen zijn geschikt voor kinderen met dyslexie. Na aanschaf krijgt u toegang tot het speciale dashboard, waar u deze versie eenvoudig in kunt schakelen. De dyslexie-versie bevat een vergroot lettertype en een audio-uitleg bij elke oefening. Oefeningen uit de volledige cursus van DuckTypen zijn tot een jaar na aanschaf te gebruiken, zodat iemand met dyslexie alle tijd heeft deze uit te voeren.