Computer

De computer is onmisbaar bij opdrachten op de basisschool en later op de middelbare school. Kinderen spelen er ook spelletjes op, schrijven e-mails, etc. Om snel en efficiënt te kunnen werken, is blind typen essentieel. Het zorgt ook nog eens voor een betere lichaamshouding. Via DuckTypen kunnen kinderen een online typecursus volgen, met hun favoriete striphelden uit Donald Duck Weekblad. Spelenderwijs leren kinderen blind typen.

Blind leren typen op de computer

DuckTypen legt op een duidelijke en vrolijke manier aan kinderen uit hoe zij blind kunnen typen. Om hen te blijven motiveren, wordt gebruik gemaakt van een combinatie tussen spelletjes en leeroefeningen. Tijdens de cursus wordt een kind beloond met Duckse Duiten, waarmee hij of zij de avatar kan aankleden of veranderen. DuckTypen streeft ook naar een goede houding achter de computer om eventuele rugklachten in de toekomst te voorkomen.

Het belang van blind typen

Zoals eerder gezegd, draagt blind typen bij aan een betere lichaamshouding. Daarnaast kan een kind efficiënter en sneller werken. De aandacht ligt immers niet langer op het zoeken naar de juiste toetsen, maar meer op een werkstuk of spreekbeurt. Zo kan blind typen bijdragen aan betere schoolresultaten en een snellere manier van werken!